onsdag 3 juni 2009

3 Stycken Heta Uteställen i Bodrum, Turkiet

St. Peters magnifika 1400- tals slott som vakar över hamnen är vad du kommer finna i Bodrum, Turkiet.
bodrum turkietBodrum är en av de finare historiska städerna du kommer stöta på om du reser i området för att utforska det. Trots att många beskriver Bodrum som en kosmopolisk resort så finner man gamla charmiga vitkalkade hus som dateras till sedan länge glömda tider. Här hittar du nog också de smalaste gränderan och krokigaste vägarna som går att finna i Turkiet.

Turkiet är ett charmigt land att besöka och turkarna är kända för sin gästvänlighet. I området runt Bodrum finner du många fina stränder och dykplatser och Bodrum är en av de mest populära turistorterna i hela landet. Trots allt detta har Bodrum en väl bevarad hemlighet...
Dess nattliv!

För att äta så finns inget bättre än Demers Garden Restaurant med dess otroligt vackra trädgård och dess panoramautsikt på terrassen. Demers är onekligen Top notch vad gäller bar/restaurang i Bodrum. Trots att det råder olika åsikter om den bästa baren i Bodrum så får The Atlantic Bar alltid bra betyg och stort antal gäster. Du hittar denna bar på bargatan, en kilometerlång gata som går längs med medelhavsstranden och som erbjuder en unik atmosfär.

När det kommer till Bodrums nattliv kommer du bli förvånad över att det finns så mycket mer än vad du först kan tro. Bodrum kallas ofta för Turkiets "Party Capital" och det råder ingen tvivel om att dom lever upp till sitt rykte.

Du kan välja mellan alla typer av musik, fina restauranger och pubbar, intima barer vid havet samt trendiga loungebarer, som alla erbjuder någon form av upplevelse. Följande lista visar våra favoriter.

  • The Marina Yacht Club - Befinner sig i hjärtat av nöjeskvarteret i Bodrum. Beläget nära på stranden ger det en panorama som är svårslagen. Detta är ett hett tips för en helkväll.
  • The Voyager Bar - Beläget nära stadens färjeläge. Personalen är klockren och drinkarna slutar aldrig att flöda. Se till att kom dit tidigt så att du får en plats nära baren.
  • Harrys Bar - Den bästa sportsbaren i hela Bodrum med inriktning på fotboll. Det finns TV överallt så du kommer inte missa något, dessutom är biljardborden gratis!