torsdag 4 juni 2009

Boka semester i det vackra Nice

Varför är Nice så vackert?semester i niceOm du är gammal, ung, hip, aktiv, kuturerad, sportig eller något mitt i mellan så passar Nice för dig. Detta sägs om många platser men jag lovar att så är verkligen fallet med Nice!

Om du gillar att sitta i solen och jobba på din bränna omgärdad av Paris Hilton kopior så finns det gott om stränder i Nice för detta. En riktigt bra strand är "The bay of angeles" och den lever verkligen upp till sitt rykte. Med palmträd och cocktail barer så känns det verkligen som att du är med en cool fransk film.

Är det barer och restauranger som du söker så kommer du få de behoven stillade när du beger dig ifrån stranden. Den nyare delen av staden har några av de bästa barerna i Frankrike (utanför Paris). Det kan vara rekommenderat att klä upp sig bra, kanske i kostym för att smälta in bland Jet-setten. En bra bar att besöka är "Happy Bar" som ligger på 3 av des Fleurs, W of Vieux, Nice med dess grymma DJ:s lockar det coolaste folket i området.

Vill du ta en bit att äta så finns det gott om bra restauranger i Nice. Eftersom du hittar Nice vid havet så är också menyerna inriktade på hav, så räkna med mycket fisk på menyn. Det finns även gott om billigare restauranger för den med begränsad budget, dessa har också bra utbud. Sen finns det så klart Rolls Royc restauranger med Michelin stjärnor, pröva exempelvis rätten Socca om du får chansen, det är en form av pannkaka som bara finns i regionen.