onsdag 3 juni 2009

6 Bra stränder i Athen, Grekland

Om du söker gyllene stränder eller steniga laguner så har, Athen, Grekland en närliggande kustremsa där du finner alla typer av stränder. Dessa stränder ligger närmare Atens centrum än vad man kan tro och det finns gott om tåg och buss som tar dig till dessa.
stränder i athen, semester i athenAlla stränderna nära Aten blir väldigt fulla under maj till juli månad och även dom dyrare bungalowsen och hotellen behöver bokas i förtid. Var uppmärksam på att de flesta stränderna är privata och du behöver betala för av att ta del av dessa.

De bästa stränderna är belägna längs med sydöstra kusten i Glyfadadistriktet och stränderna nordöst om Aten nära Marathondistriktet är mycket fridfulla. Du kan även finna några fina stränder längs med Athens östra kust, nära Rafina, som är en mindre hamnby nära Athen Hursomhelst är dessa stränder oftast väldigt berikade av badgäster.

Följande lista är dom 6 högst rankade stränderna nära Athen och dom har även distans från Athen centrum.

I Votsalakia - Beläget 9km från centrala Athen; Har vackra sandstränder och många sportcenter.
II Alimos - Beläget 11 km från centrala Athen strax norr om Ellinikon flygplats. Även här finner du fina sandstränder och sportcenter.
III Glyfada - Beläget 16km sydöst från centrala Athen; Här finner du några av de bästa maritima upplevelserna och vattensportsaktiviteter. För föräldrar som reser med barn så är Glyfada den självklara destinationen.
IV Voula Beach - Beläget 17km från centrala Athen; den rena och fräscha sandstrand erbjuder tennis och volleybollanläggningar att hyra om det är intressant för dig som besökare.
V Kavouri- Beläget 20 km sydöst från centrala Athen; Kavouri är en av "gratisstränderna" som har en ren och fin strand.
VI Vouliagmeni Beach - Beläget 23km från centrala Aten; Denna strand har allt du behöver för en avslappnande dag på stranden. Det finns område för barnen, tennis, volleyboll och äventyrsland. Bäst av allt är att Vuoliagmeni är en gratisstrand!