fredag 5 juni 2009

En historisk semester i Skottland

Kultur, historia och vykortslandskap är bara några få av de saker Skottland erbjuder och det finns en rad företag som vill hjälpa dig med din semester i Skottland och de Brittiska öarna.Att organisera en historisk kulturresa till Skottland kan vara lite svårt då det finns en uppsjö av alternativ, framför allt när man söker på Internet. Detta inlägg skall hjälpa dig att få lite exempel på hur du kan organisera din semester i Skottland.

Edinburg och Lothians

Edinburg är Skottlands huvudstad och är en utmärkt plats att starta med på din kulturresa. När du besöker Edinburg Slott så kommer du att kunna åtnjuta synen av "Royal Mile" som sträcker sig igenom hela gamla staden. Edinburg är också värd för en av världens största konstfestivaler där man kan besöka en rad olika caféer, pubbar gallerier och teatrar. Runt Edinburg finner man regionen Lothians som bjuder på många historiska traditioner och lämningar och du kommer säkerligen stöta på en hel del mindre byar som kan få dig att tro att du befinner dig 500 år tillbaka i tiden.

Kingdom of Fire

Den anrika regionen "Kingdom of Fire" skänker dig en avslappnande atmosfär där du kan njuta av katedraler, trädgårdar, palats och en hel del slott. Skulle detta inte räcka så kan du besöka någon av alla de fiskebyar som finns längs med kustremsan i regionen. Här finner du också en mängd golfbanor för dig som är intresserad av det.

Perthshire

Pertshire är beläget i hjärtat av Skottland och är en perfekt bas att när du skall påbörja din utforskning av Skottland. Om du söker en aktiv semester så finns det gott om aktiviteter här som exempelvis fiske, golf, och vandring. Är du lagd åt det mer historiska hållet så finns det gott om guidade slottsturer, museum och teatrar.

Angus och Dundee

Dundee är oerhört kosmopoliskt och här hittar du en rad olika caféer, restauranger och affärer från jordens alla hörn. Dundee omgärdas av Angus som skänker området mängder av slott, antika klassiska skottska hus och mystiska sjöar. Denna region är kanske den mest historiska i Skottland.

Aberdeen och Grampian

Aberdeen är Skottlands 3:e största stad och den bjuder på en rad alternativ i form av underhållning och shopping. Runt Aberdeen i Grampain finner du en enastående natur med höga berg och djupa dalar.

Dom västliga öarna

En annan kultur och ett annat språk såväl som ett annorlunda landskap är något som du möts av när du utforskar "The Western islands" Deras vackra stränder, fantastiska landskap och dess rika djurliv väntar dig här. Detta är en utmärkt plats av avsluta din semester i Skottland på innan du åker hem...