fredag 5 juni 2009

Upplev det riktiga Skottland med en whiskyprovning

Skottland är berömt för många saker; Braveheart, Loch Ness monstret och rugby bara för att nämna några. Det finns dock en sak som sätter Skottland på kartan mer är ovan nämnda saker...whisky!whiskyprovning skottlandEn resa till Edinburg är inte fulländad utan att man har besökt åtminstone en av de traditionella destillerier som finns i staden. Ta således tid åt att kolla in listan nedan för att hitta just ditt destilleri.

Glenkinchie Distillery

Gelnkinchie Distillery är hemmet för "The Edinburg Malt" och befinner sig några kilometer från Edinburg, nära byn Pencaitland. Destilleriet har en maltwhisky utställning och du här får även tillfälle att prova den underbara Glenkinchie Single Malt. Avgiften för att besöka destilleriet är 5 pund dock får barn under 8 år inte följa med in i själva produktionsområdet. Dom har öppet året runt.

The Famous Grouse Experience

The Famous Grouse Experience får man i Glenturret Distilleriet som ligger utanför Crieff och som är Skottlands äldsta distilleri. Under ditt besök här så kan följa hela produktionskejdan. Du erbjuds också att provsmaka denna berömda whisky. Inträdet ligger på cirka 4 pund och de guidade turerna går från 0930 till 1600.

Tullibardine

Cirka 45 minuters bilfärd norr om Edinburg i staden Blackford hittar du Tullibardine Destilleriet. Denna populära whisky har en hord av populära fans och du kan njuta av en rad olika guidade turer runt om i destilleriet. Det finns turer som varierar olika länge där den längsta är 2 timmar och riktar sig till den verklige experten. Inträde kostar 5 pund.

Blair Athol

Det grundades 1798 och Blair Athol är en av de äldsta destillerierna i Skottland. Du finner Blair Athol i staden Pitlochry som ligger längs med A9, cirka 90 minuter från Edinburg. Här produceras den berömda 12-åriga single malt whiskyn. Du kan få guidade turer året om till en kostnad av 5 pund.