onsdag 3 juni 2009

Semester i Versilia, Toscana

versilia, semester i versilia, hotell i versiliaBeläget i norra Toscana mellan floden Cinquale och Massaciuccolisjön finner man Verilia. Området är ett av de mest populära resmålen längs med den Italienska Rivieran och den är känd för dess finkorniga vita sandstränder, dess över 400 badställen, 600 hotell och dess öppna natur. Versilia är också känt för dess behagliga natur som beror på dess belägenhet i förhållande till Apuan Alperna. I Verilia får man cirka 270 soldagar varje år.

Trots att Italien är känt som nyckeldestination för romantiska resor och kultur så saknas det inte familjevänliga ställen i Versilia. Här nedan kommer en lista med de mest populära ställena på orten.

Marina Di Pietrasanta (Toscanakusten)

Med Marble Bergen i bakgrunden formar får du en perfekt scenografi för ditt vykort och denna kustregion är en av de mest besökta områdena i Italien. Trots detta är inte området överbefolkat då både milaneser och fiorentinare finns där. Detta ger entreprenörerna blodad tand och således finns det fler stränder, hotell och uteställen än vad det finns gäster. Denna trakt är en av Italiens mest berömda hemlighet men trots detta är turister hjärtligt välkomna.

Pietrasanta

Här möts havet och bergen i en vacker mix i denna medeltida stad. Staden har anor från Romarriket och detta är något man kan se på stadsmuren som omgärdar staden. Konstnärer och skulpturer från hela världen samlas i denna kulturella smältdeg som Pietrasanta utgör. Deras studios hittar man mellan de små eleganta affärerna som säljer lokala föremål och hantverk.

Forte Dei Marmi

Känt som Marmorfortet är det beläget 7 kilometer från Marina di Pietrasanta. Även Forde Dei Marmi får den stor del av kakan vad gäller gyllene sandstränder och det märker man på folket som åker hit. I själva verket så är detta betraktat som ett av inneställena bland de Italienska stränderna. Området bildades för cirka 100 år sedan och var en av dom första badanläggningarna i regionen och kungligheter från hela världen kom för att bada. Design butiker, lyxcaffer och restauranger i världsklass ger mycket för turisten!