torsdag 11 juni 2009

Att semestra i det bortglömda Italien

Med norra Italiens internationella status så glömmer man lätt bort den södra delen av Italien. Är du dock en av de turister som vill semestra utanför turistfällorna i Italien så skall du läsa denna bloggpost.semester i italienBesöka Ischia

En av de öarna som man hittar på sin semester i Neapelbukten är Ischia. Där är stränderna underbara och ön bjuder på en otrolig visuell upplevelse då den är grundad på en vulkan. Vulkanen erbjuder också naturligt varma källor där du kan njuta vidare finns det också en hel del Spa anläggningar som är sammankopplade till hotellen i Ischia om du skulle föredra det. Ischia erbjuder också ett stort utbud av kultur och historia. Det finns slott, trädgårdar och gamla lyxvillor att besöka gratis på ön. Vidare är lokalbefolkningen otroligt gästvänlig så det borgar för en gemytlig semester på Ischia. För att komma till ön så finner du färjor i Neapels hamn.

Semestra på Amalfi Kusten

Medans Amalfi, Positano och Sorrento kommer att vara packade med turister under högsäsongen så erbjuder de mindre byarna samma otroliga upplevelse men med mindre turister.

Ravello är en liten stad som ligger vid kusten. Den är unik i sitt slag då den ligger på toppen av ett kustberg och ger därmed en unik utsikt över havet och kusten. Kanske har du inte omedelbar tillgång till stranden men i gengäld får du en otrolig utsikt och friskt klimat. Skulle du vilja besöka stranden så finns det gott om busslinjer som tar dig till och från dessa för ett pris av 1 euro.

Atrani är en liten stad som erbjuder en rad mindre hotell, bra restauranger och vackra stränder i en liten skala. Amalfi ligger bara 5-10 minuter gångväg ifrån Altrani så det är ingen risk att du missar huvudattraktionen. I området finns det en del intressanta vandringleder. En som är speciellt intressant är den som till toppen av ett berg vid ett gammal tempel. Skulle du vilja vandra till Ravello så skall du vara försiktig för det är en vandringsled som är otroligt dåligt uppmärkt.

Besöka Sicilien

Sicilien är hem för en otrolig kultur och historia som sträcker sig ända tillbaka till när dom gamla grekerna landsteg på Sicilien. Stränderna kommer förmodligen vara ditt huvudmål med resan men ta också tid att göra en bussresa genom Siciliens inland, där kommer du få guldkorn som etsar sig fast i minnet från din semester i Italien.

Agrigento som är känd för sin Velle dei Templi som betyder tempeldalen har mer att erbjuda än så. Templen byggdes av de gamla grekerna och här finner du lämningar som är näst intill helt intakta. Templen har överlevt 2 världskrig och bara det är ett under. Ta dig tid och besök Agrigento under din semester.

Taormina är platsen där du finner en mycket gammal Amfiteater som används än idag. Kanske har dess metallbänkar och moderna scen tagit ifrån dess charm men ändå känner man historiens vindslag. Något som dock är helt enastående är utsikten som Amfiteatern erbjuder. Bakom scenen har du en vy över en stor del av den sicilianska kustlinjen och vid gott väder kan du se ända till Etna. För den som inte är intresserad av historia eller kultur finns det stränder och vandringsleder runt hela byn. I centrala Taormina hittar du gamla delen av staden och den ger en behaglig atmosfär för att slå sig ned, beställa ett glas vin och njuta av utsikten.

Hoppas du fått lite nya infallsvinklar inför din semester i Italien. För att boka hotell i Italien kan du besöka sidan www.expedia.com.