måndag 15 juni 2009

Saker att Göra på en semester i Cinque Terre

Cinque Terre är en av världens vackraste platser, du finner här allt från natursköna upplevelser till härlig mat. Denna bloggpost skall ge dig förslag på Hotell i Cinque Terre, mat i Cinque Terre samt vad du kan göra på din semester i Cinque Terre.cinque-terreFörsta saken du kan prova på är att vandra i Cinque Terres kurviga högländer. Detta är säkerligen cinque-terre-vandringnågot som varje resebok, inhemsk invånare eller vän skulle ge dig som tips att göra när du semestrar i Cinque Terre. Detta kommer bjuda dig på en enastående upplevelse som du sent kommer att glömma. Varje stad och by du kommer att stöta på passar perfekt in i landskapet och det är som taget ur ett vykort. Hela vandringen är gudomlig, färgerna kommer till liv, havets blå färg kommer vara blåarna än du någonsin sett och gräsets grönska kommer vara grönare än du någonsin sett. Du kommer passera genom vingårdar, denna känsla är obeskrivlig, du kommer verkligen i kontakt med det verkliga Cinque Terre. Kanske kommer vinet du kommer att dricka under kvällen just ifrån där du passerat på din vandring. När du sedemera anländer till din slutdestination så kan du lugnt ta tåget tillbaka därifrån du startade och vila ut samt förebereda dig för kvällen.

Njuta av havet vid Cinque Terre är något som vi rekomenderar starkt. Tänk att du under din långa vandring kan svalka dig i kanske Italiens renaste hav. Kasta dig ut i det friska vattnet, kanske kan det inledningsvis verka kallt men efter att du har spenderat några sekunder i det kristallblå vattnet kommer du snart att ha vant dig.

Vill du inte simma kan du alltid hyra en kanot, paddelbåt eller mindre båt. Om Cinque Terre är vackert från vandringsleden så är det inget jämfört med hur vackert det är från havet. Du kommer se Cinque Terres dramatiska branta klippor störta ned i havet, byarna som ligger på toppen av klipporna verkar som små svarta prickar. Du kommer slås av vattnets branta djup men ändock dess klarhet. Du ser ända till botten och kan med lätthet följa Cinque Terres maritima liv.

När sedan kvällen kommer kan det vara dags att klä upp sig för att bege sig till en av Cinque Terres alla restauranger. Här finner du lokala restauranger i varje by och dessa servcinque-terre-hotellerar lokala specialiteter till ett förvånansvärt bra pris. Försök att hitta de restauranger som italienarna besöker så får du garanterat äta bra till ett rimligt pris utan att hamna i turistfällorna.

Hur du bokar hotell i Cinque Terre är som vi vanligen brukar rekomendera; gå in på www.expedia.com och se vad dom har att erbjuda- Hittar du inget där så maila oss så hjälper vi dig att hitta just ditt hotell i Cinque Terre.