onsdag 3 juni 2009

Det outforskade Toscana

Vi känner alla till de bilder vi får framför oss när vi sluter ögonen och tänker Toscana, det är vingårdar och böljiga fält. Finns det dock andra saker att uppleva i Toscana?
hotell toscana, semester i toscanaOmråden såsom Florens, Lucca och San Gimignano är vackra men det måste väl finnas mer att uppleva i Toscana än detta? Svaret är absolut ja, följa E80 längs med kusten och du kommer finna regionens bortglömda pärlor.

Upptäck Massa Marittima

Massa Marittima är en underbar lite stad i mitten av ingenstans, du finner den mellan Piombino och Grosseto, det är en varm liten medeltida stad. När du anländer kommer du skämmas bort av dom bördiga gröna kullarna som blir allt mer vildvuxna desto längre söderut du kör i Toscana. Du ser kullar med cyprysträd över hela området. Massa Marittima är väldigt stolt över sin katedral och den är väl värd bybornas stolthet. Den har anor från 1200-talet. Du får heller inte missa det lokala rödvinet eller det lokala köttet.

Besök Castiglione della Pescaia

Glöm träden, fåren och kullarna för en sekund och ställ in dig på städer belägna vid Toscanas kust. De blir nog svårt att slå Castiglione della Pescaia när man pratar om skönhet och avkoppling. Staden har byggts runt en medeltida fästning och Castilgione är inte så känt utanför Italiens gränser men det är absolut värt besöket. Här hittar du allt från fiskebåtar till små charmiga restauranger. Tack vare ön Elba så är Castiglione della Pescaia välsignat med ett mycket behagligt klimat som är som gjort för sol och bad.

Slappna av vid Saturnias helande källor

En av Europas diamanter när man talar om varma källor är Saturnia som man finner djupt inne i provinsen Grosseto. Källorna pumpar ut cirka 800 liter av 37 gradit vatten varje sekund. Legenden säger att det var guden Saturnus som blev trött på mänskligheten så han skickade en blixt till jorden som därmed skapade det heta källorna. I nutid finner du såväl turister som lokala ortsbor som njuter av dom varma källorna då de fungerar som naturliga Jacuzzis. I en del av polerna måste du betala men det finns gott om gratisanläggningar såsom den på bilden ovan.karta-toscana

toscana hotell