onsdag 3 juni 2009

Hur komma till Bratislava från Wien

De båda städerna Bratislava och Wien är båda väldigt vackra, spännande och värda att besöka och trots att att dessa två städer är huvudstäder för två länder (Österrike och Slovakien) så ligger dom bara 56 km ifrån varandra.
bratislava
Dom ligger faktiskt så nära varnadra att Ryanair flyger till en och samma flygplats för som går under namnet Bratislava-Wien. Hursomhelst, detta faktum innebär att besökare kan se båda städerna på kort tid och utan långa resor. Jag har skrivit denna post för att visa hur man kan resa till och från Bratislava och Wien, något som jag gjorde för ett tag sen.

Wien - Bratislava med buss

Som med allt när du reser under förutsättning att du inte har obegränsat med pengar så är kostnaden viktigast. Med detta i åtanke så är budget transport lika med buss. Det finns flera företag som kör denna rout, Eurolines är förmodligen den mest kända även om deras sida är jobbig att använda. Bussresan tar cirka 1 och 1/2 timma och kostar 20 Euro. Bussresan är behaglig och smidig och den fyller sin funktion.

Wien - Bratislava med Tåg

Tåg är snabbare, bekvämare och bjuder på vackrare utsikt än bussen. Det kan också vara ett billigare medel om du bokar långt i förväg då priserna kan ligga så lågt som 9 euro.
Både bussar och tåg går kontinuerligt så även om du inte har planerat i detalj så kommer du förr eller senare hem.

Wien - Bratislava med båt

Det sista rådet jag ger är inte som man kanske skulle tro båt. Att flyga mellan de två städerna känns meningslöst då dom ligger så nära så det är uteslutet. Det mest bekväma av alla transportsätt är enligt mig båt.

Båda städerna ligger vid floden Donau som går genom Europa för att sedan mynna ut i Svarta Havet. Det går färjeturer regelbundet och även om det tar längre tid så är intrycken och utsikten makalös. Båtarna är ofta välfyllda med turister och vanligt folk som hänger vid relingen för att få sin del av kakan. Priserna på resorna är höga då detta huvudsakligen är en turist attraktion men jag kan rekommendera att åtminstone ta båten på antingen hem eller ditvägen.

Behöver du hjälp med att hitta Hotell i någon av dessa städer så klicka på någon av Googles sponsrade länkar/annonser som ni finner på sidan. Dessa tar er till seriösa bokningsportaler. Skulle ni inte hitta något där så besök sidor såsom www.venere.com eller www.booking.com