onsdag 3 juni 2009

Top 4 saker att göra på Lanzarote, Kanarieöarna

Lanzarote är den mest östliga belägna utav Kanarieöarna bara 125km från Afrikas kust.hotell lanzarote, semester lanzaroteSom alla andra öarna i ögruppen Kanarieöarna så är ön av vulkanisk karaktär. I själva verket har dess kraterfyllda lanskap liknats med månliknande. Det torra klimatet har konserverat lavafälten som skapades efter en lång rad explosioner som skedde mellan 1730-1736. Eftersom, dessa är några av de längsta explosioner som registrerats i historien kallas ön ofta för "Eldön" Medans detta kantiga vulkaniska landskap dominerar södra delen av Lanzarote, den norra delen är fylld med grönska och natur.

Lanzarote är en favorit bland semesterfirare som flockas här för att njuta av dess härliga klimat där temperaturerna sällan lägger sig under 22 grader. För att ta hand om alla dessa turister så har en rad resorts skapats över hela ön där de mest populära är Costa Teguise, Matagorda, Puerto del Carmen och Playa Blanca. Hursomhelst åker man inte bara till Lanzarote för dess resorts och dess varma klimat utan också för dess fascinerande attraktioner. FN ha förklarat ön som "biosphere" på grund av dess rika naturliv.

1. Slappna av på Lanzarotes stränder

Lanzarote har en stort val av olika stränder, allt från de vita sandstränderna i Orzola i norra delen av ön till Papagayo i söder med dess gyllene sand där finner också resortstaden Puerto del Carmen. Vidare så finns de svarta sandstränderna vid Playa Quemada. Många av Lanzarotes stränder har också vattenaktiviteter som dykning, vindsurfing, jet skiing och body boardning.

2. Ta en tur till Timafaya Nationalpark

Timafaya Nationalpark är en park gjord av människor, där finns de berömda Montanas del Fuego "Eldbergen" som skapades när mer än 100 vulkaner exploderade på ön i mitten på 1700-talet. De sista två explosionerna skedde 1824 och 1968 och hela området med dess konserverade lavafält förklarades nationalpark. Hursomhelst kan du inte vandra omkring bland dessa vulkaner hur du vill utan du måste ta dom godkända guidade turerna. Dessa turer ingår i entréavgiften på 8 euro som du betalar för att få tillgång till parken. Parken har en stor flora och där går att finna 180 mycket sällsynta växter. Givetvis finns det möjlighet att förtära mat och dryck i parken och det kan du göra på restaurangen El Diablo.

3. Ett äventyr till La Cueva de los Verdes

Detta nätverk av underjordiska grottor finner man nära Monte de la Corono i norra delen av Lanzarote. Denna egendomliga formation var formad av intensiv vulkanisk aktivitet som skedde för nästan 5000 år sedan när massiva lavaflöden strömmade ut i havet och därmed härdades. Dessa underjordiska grottor sträcker sig kilometervis men bara en bråkdel är tillgängliga för turister. Dessa är upplysta och ger en spännande upplevelse.

4. Besök Jardin de Cactus

Denna ovanliga attraktion visar ett mästerverk i natur och konstverk och skapades av artisten Cesar Manrique. Kaktusträdgården som skapades vid ruinen av ett gammal ruckel fick formen av en stor amfiteater och detta var artistens sista verk. Trädgården består av mer än 10.000 olika kaktusar som samlats ihop från alla delar av Kanarieöarna, Amerika och Madagascar.