torsdag 4 juni 2009

5 bra restauranger/pubbar i Brno, Tjeckien

Brno kallas ofta för det gömda hjärtat av Europa och man finner det i Tjeckiska republiken.
De flesta av oss känner till Prag mycket bra - dess slott, gamla stad och kultur. Tack vare detta förbiser man ofta Brno som plats att åka till, kanske kan man betrakta det som den fula ankungen. Brno är hemmet för en rad mycket intressanta attraktioner och sevärdigheter och Brno har stora event under alla 4 årstiderna.

  • Sommar - Cabbage Marknaden där man finner färsk frukt och grönsaker.
  • Höst - Det unga vinets festival.
  • Vinter - Den stora julmarknaden.
  • Vår - Stor påskmarknaden.
Även om det kanske inte verkar som att det finns, så existerar det faktiskt ett rikt natt och restaurangliv i Brno. Den största delen av det Tjeckiska köket fokuserar på 3 komponenter; ost, potatis och kött. Ölen som är mest populär är utan tvekan Starobrno och den lite mörkare ölen Pivo Cerny. Trots att restauranglivet är stort i Brnoutklassar Brnos alla pubbar och barer i numerärt antal. Följande lista visar de 5 bästa restaurangerna/pubbar i Brno.

1. Konselsky Senk

Detta är en utmärkt ställe för familj men såväl för romantiska middagar. Denna kombination av pub och restaurang erbjuder en internationell meny med stark fokusering på det italienska och vegetariska köket. Det finns gott om varm och kallrätter att välja mellan, både till lunch och middag.

2. La Botte

Denna restaurang är specialiserad på ett vitt spektrum av internationella rätter med fokus på fisk. Dom serverar ett stort utbud av öl, starksprit och har öppet för såväl lunch och middag.

3. Hospoda Stodola

Hospoda Stodola sponsrar Pilsner Urquell, en av de finaste ölsorterna som Tjeckien kan erbjuda. Detta är en ganska enkel pub men med en bra barmeny. Helt klart värt besöket.

4. Sherlock Holmes Pub

Detta är en engelsk pub men dom har även öl från Holland och Belgien och även de brittiska favoriterna. Denna pub finner du i hjärtat av Brno.

5. Restaurace U Josta

En av de mest populära pubbar i Brno där dom även gör egen öl. Den består av 2 våningsplan där överdelen är restaurang och underdelen pub.