onsdag 3 juni 2009

Top 5 Franska Slott att Besöka

Det är ganska troligt att ifall du planerar en semester i Frankrike så tänker du på Eiffel Tornet och Paris, eller att smaka på det franska köket.
slott i frankrikeMen, har du tänkt på att besöka något av alla de otroligt vackra slott som fortfarande är fullt intakta i Frankrike? Några av dessa är måsten om du planerar en resa ut på den franska landsbygden.

Historierna bakom många av dessa slott är inte bara intressant utan och också fascinerande och spännande, och det finns alltid lokala bybor som gärna berättar slottets spökhistorier. Du finner även scenografier från filmer som Chocolat och Jeanne d arc som spelats in på några av de 1000 slott som finns i Frankrike. Med detta i åtanke så har du onekligen ett övermäktig uppgift framför dig då du måste välja ut några slott att se. Denna guide skall ge dig de 5 bästa slotten att besöka som turist.

I Palace of the Popes - Avignon, Provence

Ett av de tyngst befästa slottet som någonsin har byggts är detta 1300-tals slott som var byggt i en tid då påvar använde detta som hem under deras exiler. Slottet har en fin balans men även spännande arkitektur. Avignon är en spännande mix mellan fransk och italiensk stil. Du kommer bli helt förbluffad av detta slott.


II The Castle of Foix - Franska Pyreenerna


Ytterligare ett tungt befäst slott som byggdes i en tidig medeltid på Pyreneernas norra dalgång och slottet har erbjudit invånarna trygghet och skydd från angripare. Slottet har byggts på och förstärkt under tidens gång och tillslut var det en näst intill ointaglig fästning.


III
Mont-Saint-Michel - Normandie

Helt klart ett av de mest pittoreska slotten i hela Frankrike och kanske i hela Europa. Fortet Mont-Saint-Michel är i själva verket som en stad. Dagliga tidvattenvåger skulle bilda en naturlig vattenbarriär mellan slottet och fastlandet och gjorde det mycket svårt att belägra.

IV Det medeltida slottet av Tarascon - Provence

Slottet byggdes i tidigt 1300-tal och detta medeltida slottet av Tarascon är ett arkitektiskt mästerverk och är helt omslutet av floden Rhones vatten och ger ett magnifikt intryck.

V Chateau de Vicennes - Paris

Detta var en gång i tiden hem för flera franska kungar såsom Chalres IV, Philippe III och Philippe IV. Slottet Vincennes byggdes under 1200-talet och var en gång i tiden ett jaktresidens för Louis VII. Slottet är otroligt stort och har en unik arkitektur med dess kantiga murar i kontrast till dess runda torn. Dess murar är så tjocka att slottet aldrig har intagits.