fredag 5 juni 2009

Roliga fakta inför din semester i Dubai

1. Det är mycket varmare än vad dom vill att du skall tro

semester i dubaiTro inte på semesterbroschyrerna som skriver att Dubai är som gjort för att sola. Även den mest härdade solstollen kommer efter 5 minuter i den stekande solen att vara grillad. Bättre blir det inte av den höga luftfuktigheten som ofta ligger nära 100%.

2. Mindre än 20% är lokala invånare

Massiv invandring har gjort att den lokala populationen nästan vattnats ur. Den lokala befolkningen har nog svårt att känna sig hemma i Dubai då dom är i sådan markant minoritet. Trots detta så fungerar mångkulturen bra i Dubai och det begås få brott och nästan inga våldsbrott.

3. Befolkningen har dubblats sedan 1995

Under 1995 var befolkningen i Dubai cirka 700.000 och nu 2009 så uppgår invånarantalet i Dubai till 1.4 miljoner. Det är inte konstigt att området runt Dubai verkar som en enda stor byggnadsarbetsplats då man måste konstruera nya bostäder åt alla nyanlända.

4. Många världsrekord

På din semester i Dubai finner du världens högsta skulptur, världens högsta hotell, världens största shoppingmall, och man finner även världens största akvarium. Man har även mest Mohammed per capita i Dubai!

5. 1968 fanns det bara 13 bilar i hela Dubai

Idag finns det så många bilar i Dubai att man till och med infört dubbeldeckade vägar.

6. 1991 fanns det 1 skyskrapa i Dubai nu finns det över 400

Dubais stolthet World Trade Centre ser man på ena slutändan av Sheikh Zayed Road som nu är Dubais huvudgata. Denna gata har nu omvandlats till en majestätisk Skyskrape Aveny med imponerande byggnader på båda sidorna av gatan. Här finner man också Burj Dubai som är världens högsta byggnad.